Academies Genk

​Academie Genk – Beeldende Kunst & Media

Welzijnscampus 9, 3600 Genk

Academie Genk – Muziek, Woord en Dans

Stadsplein 1, 3600 Genk

www.academiegenk.be

Johan Cops

directie BK&M

Peter Noten

directie MWD

Noëlla Verjans

leerkracht muziek - woord - dans

Yoeri Slegers

leerkracht beeld - media

​Kinderen die nog niet goed weten wat te kiezen uit het grote academie-aanbod, kunnen in ons Kunstenbad kennismaken met álle kunstdisciplines. Ze mogen er proeven van muziek, woord, dans, beeld en media, en spelenderwijs ontdekken wat ze leuk vinden of waar ze talent voor hebben… Nadien een goede keuze maken wordt dan kinderspel!

Elke zaterdagvoormiddag komen de kinderen zingen, dansen, toneel spelen, tekenen, boetseren en nog veel meer, onder leiding van twee ervaren en deskundige leerkrachten. De groep start bij Juf Noëlla en na 50’ schuiven ze door naar meester Yoeri. Juf Noëlla werkt met de kinderen vanuit muziek, drama en dans, bij meester Yoeri wordt er aansluitend beeldend gewerkt, vaak rond hetzelfde thema of verhaal. De thema’s worden daarbij steeds zo divers mogelijk aangepakt.

Uiteraard horen daar ook enkele toonmomenten bij! Zo vindt er in juni een grote eindshow plaats waar de kinderen – samen met de leerlingen van de Kids-academie – op het grote podium staan van C-mine cultuurcentrum Genk. De kinderen van het Kunstenbad treden daarbij niet alleen op maar ontwerpen ook alle uitnodigingen, achtergronden, animaties en accessoires.